El teu telèfon, el millor escànner

EL TEU TELÈFON, EL MILLOR ESCÀNNER



Hola Innovadors i innovadores!

Aquests dies en els que l'Institut Comte de Rius el tenim tancat, et volem proposar una sèrie de recursos que et poden ser d'utilitat.  Com podem convertir diverses fotos a un pdf per enviar o per a compartir? I si vull signar un pdf? I si vull escannejar uns exercicis?


Quan hem de digitalitzar els nostres arxius en paper, de ben segur que pensem en un escànners. PErò són grans, i no són mòbils, i necessiten corrent elèctrica. Dons no! Avui en dia, teniu un gran escànner mòbil o tauletes a les nostres mans. Com us hem comentat en l'article anterior, la tecnologia pot ser una gran alidada en temps de formació a distància. 

Ja sigui per crear un àlbums de fotografies al voltant d'una temàtica o un esdeveniment especial, com pot ser un aniversari, o bé poder compilar diferents imatges que hàgim capturat amb el nostre telèfon, com per exemple d'un llibre o un manual d'usuari, o tasques fetes en paper, llibretes, llibres res millor que poder fer-ho en un dels formats més aptes per a això, el PDF.

D'aquesta manera, en l'incloure totes les imatges que desitgem en un sol document PDF, aquest fitxer no només pot ser utilitzat per nosaltres en el propi dispositiu Android o en el nostre ordinador d'escriptori, sinó que també és molt útil en el moment en què necessitem enviar aquests arxius a algú, ja que en cas contrari hauríem enviar les fotografies una per una, i moltes vegades les taques no ens deixen pujar molts arxius.

Alguns dels programes que us oferim, a més a més, tenen la facilitat d'accedir a la vostra càmera i fer les fotos al moment, ajustant la imatge, els colors i fins i tot proposant un enfoc als nostres documents a digitalitzar.

Anem a veure quines eines hi ha i com poden ser d'útils aquests dies! Te'n presentarem algunes que et poden ser d'utilitat.


Google Drive- Documents


Sorprenentment si obres un G Docs des del nostre telèfon ni tan sols necessites descarregar una aplicació extra al teu mòbil. Des de fa algun temps, Google Drive per Android ja ofereix la possibilitat d'escannejar documents amb la càmera de el dispositiu, o convertir diverses imatges del teu telèfon o tauleta en un document de Google.


Fer-ho és molt fàcil: només has d'obrir l'app de Google Drive i prem sobre el botó "Afegir" de la part inferior dreta. 


Ara, només has de seleccionar l'opció "Escannejar" o l'opció "Càmera" i apuntar amb la càmera del mòbil a el document que vols digitalitzar. 

Un cop realitzada la imatge, podràs retallar o girar el contingut, canviar el color, afegir noves pàgines a el document i, finalment, emmagatzemar l'arxiu escannejat en la teva unitat de Drive.

També podràs inserir les imatges que ja tens en el teu dispositiu, si tres l'opció fotos i ja ho tenim llest per enviar. 

Tens l'opció de passar-ho a pdf. Només et cal disposar de l'App de Google Docs per a Android


Adobe Scan: digitalizador de PDF, OCR



Adobe Scan és capaç de reconèixer textos de documents de manera automàtica a través de la càmera, i un cop capturat permet exportar el contingut en forma de documents PDF o imatge.



Aquesta app també compta amb un editor d'imatge incorporat, per retocar així les possibles imperfeccions que apareguin en la captura abans d'exportar el document. És convenient destacar, a més, que Adobe Scan ofereix la possibilitat de convertir documents a format de Microsoft Office, i així omplir o signar els arxius abans d'enviar-los.


  • Escanneja el que vulguis en un instant, i ajusta les fotos traient trossos de taula o entorn
  • Digitalitzacions intel·ligents més netes i clares. Disposeu de diverses opcions: document, targeta, llibreta....
  • Aprofita més el poder de el PDF. Et demana registre, però val la pena
  • Omple formularis en pdf i firmes de forma ràpida i senzilla. Si tens una signatura digital, la pots incorporar.
  • Comparteix les digitalitzacions des de qualsevol lloc a través de l'app




La teniu disponible a Playstore Si voleu saber com funciona l'app, només heu de fer un clic aquí, i els propis desenvolupadors us ho expliquen. La imatge és de la seva pàgina web. 


Office Lens


És gratuïta, i entre les seves funcions més interessants es troben la possibilitat de retallar automàticament les imatges preses a documents o pissarres. A més, permet exportar les captures a documents Word, PowerPoint o PDF i inclou sincronització amb OneNote i onedrive. Per això últim, sens dubte és l'alternativa perfecta per a aquells que ja utilitzen els serveis d'ofimàtica i emmagatzematge en el núvol de Microsoft. Si utilitzeu enlloc de G Drive, Teams de Microsoft és l'opció que heu triat, probablement aquesta serà l'eina que busqueu.


Altres eines molt intuïtivessón 

Però hi ha disponibles moltíssimes eines més. Si busqueu al vostre distribuïdor d'apps Playstore o Itunes, podeu fer una cerca de programes tipus "Cam Scan" , és a dir escannejadors de la càmera. Podeu triar i remenar entre les diverses apps, i escollir aquella que considereu que te una millor aplicabilitat pels vostres dispositius. Penseu que els haureu de donar permisos per accedir a la vostra càmera com a mínim, per tant hi haureu d'estar disposats!




EXPERIÈNCIES AL CENTRE


Els alumnes utilitzen sovint  aquests recursos que us hem presentat per a lliurar treballs fets en paper, per a compartir els apunts entre els companys i per a enviar-ho tant per missatgeria instantània com per correu.



Coordinació TAC- SPRING Comte de Rius